وام جدید مسکن به چه شرطی؟
نگاه متفاوت به تازه های ایران و جهان
تاریخ : چهار شنبه 26 اسفند 1394
نویسنده : باصر

بانک مسکن دستورالعمل پرداخت سه نوع تسهیلات جدید مسکن در شهر تهران و سایر شهرها را به شعب خود ابلاغ خود کرد.


به گزارش دنیای اقتصاد، در این دستورالعمل که اخیرا مصوبه آن از سوی شورای پول و اعتبار به تصویب رسید، بانک مسکن دو راه فرعی و یک حریم جدید برای دسترسی زوج‌های خانه اولی به تسهیلات ۱۶۰ میلیونی مسکن از محل سپرده‌گذاری یک‌ساله در صندوق پس‌انداز یکم، وام ۱۰۰میلیونی از محل اوراق و وام ترکیبی ۱۴۰ میلیون تومانی تعریف کرده است.

راه فرعی اول دسترسی به وام را برای آن دسته از زوج‌های خانه اولی که می‌خواهند آپارتمان وام‌دار خریداری کنند، ایجاد کرده است. آپارتمان‌هایی که در حال حاضر دارای یکی از تسهیلات خرید مسکن از بانک مسکن هستند و مالک آنها در حال پرداخت اقساط تسهیلات به بانک هستند برای فروش به زوج‌های خانه اولی مشمول یکی از این سه شکل وام خواهند شد.

مشروط به اینکه این وام‌های جدید بعد از کسر مانده بدهی مربوط به وام قبلی آن آپارتمان، پرداخت خواهد شد. به‌طور مثال اگر یک واحد مسکونی که قبلا مالک آن تسهیلات خرید همان واحد را دریافت کرده است در حال حاضر ۳۰ میلیون تومان بابت بازپرداخت اقساط به بانک بدهکار باشد زوج خانه اولی برای خرید آن خانه می‌توانند از صندوق یکم به جای ۱۶۰ میلیون تومان ۱۳۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند.

در قالب راه فرعی دوم امکان دریافت وام خرید مسکن در خارج از محدوده شهرها هم فراهم شد. در مصوبه شورای پول و اعتبار آمده است: تسهیلات جدید مسکن در شهر تهران، مراکز استان‌ها و شهرهای با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر و سایر مناطق شهری پرداخت شود ولی بانک مسکن در دستورالعمل روز گذشته خود به شعب این بانک اجازه داده است مشروط به ارزنده بودن پلاک مسکونی، سند دار بودن آپارتمان و یکسری دیگر از ملاحظات بانکی و حقوقی بتوانند در خارج از محدوده شهرها (به‌عنوان مثال در حومه تهران یا خارج از مناطق ۲۲ گانه) وام‌های جدید را به متقاضیان پرداخت کنند.

همچنین حریم تعیین شده از سوی بانک مسکن مربوط به وام ۱۶۰ میلیونی صندوق پس‌انداز مسکن یکم است که در قالب دو فقره وام ۸۰ میلیونی در شهر تهران به هر کدام از زوجین (زن و شوهر) پرداخت می‌شود. براساس دستورالعمل جدید بانک مسکن فقط زوج‌هایی می‌توانند سقف تسهیلات صندوق یکم یا وام ۱۶۰ میلیون تومانی را دریافت کنند که اولا آپارتمانی با قیمت حداقل ۲۰۰ میلیون تومان خریداری کنند و ثانیا مالکیت آپارتمان به‌صورت ۳ دانگ۳ دانگ بین زن و شوهر تقسیم شود.

در عین حال بانک به زوجین اجازه داده میزان مالکیت مشارکتی آپارتمان را بین خودشان با شرایطی غیر از ۳ دانگ – ۳ دانگ تعیین کنند اما در این حالت هر فقره وام ۸۰میلیونی براساس ۸۰ درصد ارزش ریالی سهم هر یک از زوجین محاسبه و پرداخت می‌شود. به این صورت که اگر فرضا یک آپارتمان با نسبت مالکیت ۲دانگ – ۴ دانگ بین زوجین، توسط آنها خریداری شود، بانک مسکن ابتدا ارزش ریالی ۲ دانگ آپارتمان را محاسبه و سپس معادل ۸۰ درصد آن را به مالک ۲ دانگ وام می‌دهد که در این حالت الزاما سقف وام به وی تعلق نمی‌گیرد.

وام ۱۶۰ میلیونی به زوج‌هایی که آپارتمان خریداری شده از سوی آنها فقط به نام یکی از زوجین باشد تعلق نمی‌گیرد. بانک مسکن برای تقویت بهداشت اعتباری و کنترل مطالبات غیرجاری خود هنگام پرداخت وام‌های جدید به متقاضیان خانه اولی نسبت به تمکن مالی خانه اولی‌ها از طرق مختلف همچون صورت حساب بانکی، فیش حقوقی و... استعلامات لازم را به عمل می‌آورد. برای این منظور اگر چه شرط حداقل حقوق سرپرست خانوار در دستورالعمل بانک مسکن قید نشده است اما طبق عرف سیستم بانکی اقساط تسهیلات خرید مسکن نباید از ۶۰ درصد دستمزد ماهانه سرپرست خانوار تجاوز کند؛ به این معنی که برای وام ۱۶۰ میلیونی، زوج‌های وام گیرنده باید فیش حقوقی حداقل ۳ میلیون تومانی ارائه کنند. وام صندوق پس‌انداز مسکن یکم به آپارتمان‌های حداکثر با عمر بنای ۱۵ سال و وام خرید مسکن از محل اوراق به واحدهای مسکونی با عمر بنای حداکثر ۲۰ سال تعلق می‌گیرد.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: اخبار , ایران , اقتصادی , ,
برچسب‌ها: وام مسکن ,
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








آخرین مطالب

/
نگاه متفاوت به تازه های ایران و جهان